Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending in NL op alle bestellingen boven €75
Gratis verzending NL boven €75

Plakinstructie

Benodigdheden:

benodigdheden

  • Schoon poetspapier
  • Alcohol, spiritus of ontvetter
  • Meetlint of liniaal
  • Schilderstape
  • Aandruk rakel
  • Schaar
Vóór het plaatsen:
Plak de sticker bij een omgevingstemperatuur van 10 tot 30 graden Celcius. Buiten aanbrengen kan, maar let echter wel op zand en stof dat voor moeilijkheden kan zorgen. Indien je de sticker op een nieuw geverfde of gespoten oppervlakte wenst te plakken, wacht dan minimaal 1 week voordat je de sticker plakt.
Reinig de ondergrond
STAP 1
Reinig de ondergrond en maak het vet- en stofvrij. Dit kan met spiritus of ontvetter. Tot slot alles nog eens goed droogwrijven met een doek of poetspapier. Dit is heel belangrijk voor een goede hechting van de lijm.
Bepaal positie van de sticker
STAP 2
Bepaal de plaats waar de sticker moet komen. Gebruik meetlint of liniaal hiervoor. Als de juiste positie gevonden is, zet dan de sticker links en rechts even vast met 2 stukjes schilderstape.
Plaats schilderstape voor scharnierpunt
STAP 3
Plaats een strook schilderstape over de applicatietape heen. Zo fixeer je de sticker en maak je een soort scharnierpunt waardoor je de sticker in gedeelten kunt gaan aanbrengen.
Trek sticker met applicatietape los van rugpapier
STAP 4
Maak aan één kant het kleine stukje schilderstape los en trek voorzichtig de belettering, samen met de applicatietape los van het rugpapier. Let goed op dat de sticker meekomt. Indien dit niet het geval is eerst nog even goed aanwrijven.
Knip rugpapier door
STAP 5
Draai de applicatietape met de sticker naar het scharnierpunt toe. Knip het rugpapier nu langs het scharniepunt af.
Aanrakelen van de sticker
STAP 6
Houdt de sticker vast aan het uiteinde. Zorg ervoor dat de sticker de ondergrond niet raakt voordat je klaar bent om te gaan plakken. Houdt de sticker op afstand van het oppervlak en begin langzaam vanuit het midden (scharnierpunt) de sticker stevig aan te drukken met de rakel. Doe dit met overlappende bewegingen. Doe dit vooral langzaam en rustig.
verwijder schilderstape
STAP 7
Haal nu de tape, die als scharnierpunt diende, eraf.
Dit is niet meer nodig omdat de helft van de sticker nu al vastzit op de muur.
Haal rugpapier weg
STAP 8
Haal nu de andere kant van de sticker met de applicatietape los van het rugpapier. Het rugpapier kun je nu weghalen.
Rakel 2e helft stevig aan
STAP 9
Rakel ook nu weer stevig vanuit het midden naar boven en beneden totdat je bij het uiteinde van de sticker bent gekomen.
Verwijder applicatietape
STAP 10
Geef de lijmlaag van de sticker enige tijd om een goede hechting op te bouwen. Verwijder nu de applicatietape onder een scherpe hoek van de sticker. Let op dat de sticker niet meekomt met de applicatietepe. Anders eerst nog even goed aanrakelen.
Sticker is aangebracht
STAP 11
Gefeliciteerd! Je hebt een mooie sticker aangebracht.